prijzen en voorwaarden

Cattery Van Den Boterhoek

Voor vrijblijvende informatie bel;      0494/693779  

 of mail ons 

cattery.vandenboterhoek@hotmail.com

HK20406027

BE08 1078 0240

Brits Korthaar,

Brits Halflanghaar,

Schotse Fold  & Highland fold

Daar goede afspraken, goede vrienden maken,

houden wij ons aan vaste prijzen!!!!!!!!!!!

Bieden is dus overbodig en heeft geen enkel nut.

De prijs is voor 1 kitten van de leeftijd van +/-14 weken , met chip en geregistreerd, stamboom, ingeënt, ontwormt en gesteriliseerd/gecastreerd, maar zonder extra show of extra inentingen.

Onze Huis en Tuin flessen Kittens  (HTK) krijgen uiteraard geen stamboom,

Extra inentingen of extra show zijn op kosten van het nieuwe personeel, enkel en alleen na schriftelijke overeenkomst.

Onze lereveranciers en onze dierenarts hebben daar geen oren naar.

En de vraag "of er een stukje af kan?"  Laat die alstublief thuis!!!!

  1. welk stukje moet er af? Staart, een poot of een oor?
  2. het zou geen zicht zijn!!!
  3. een stukje af, moet door onze dierenarts gedaan worden, en je hoort mij al komen, inderdaad die wil daar voor betaald worden, dus dat stukje minder wordt dan weer een stukje meer. EN
  4. wij laten onze schatten geen verminken!!!!!!!

Laat die vraag dus in de eerste plaats thuis, heb je andere grove vragen, wees er dan op bedacht dat wij u van een even grof antwoord mogen dienen!!!!

Chipnummer opzoeken; www.catid.be/nl


3 tot 6 maand (1) 

6 tot 12 maand (1) 

+ 1 jaar  (1)    

2

3

Htk (fles)

€350

Brits Korthaar

€800

€750

€700

€1500

+ €60

Brits Half Langhaar  

€900

€850

€800

€1700

+ €60

Schotse Fold

€900

€850

€800

€1700

+ €60

Highland Fold 

€1000

€950

€900

€1900

+ €60

Wat is de prijs?

Of soms nog beter en liever;

Wa kost da 

?!?!?!?!?!?!?

Wij zetten voor u even de kosten op een rij:

(in het voorbeeld wordt de goedkoopste prijsaanduiding geteld

en voor een nestje met 4 kittens)

Aanschaf fokpoes

€ 1000 of €1500

(naar gelang het geslacht)

Snaptest (aids/leukemie)

€  60

Bloedgroepbepaling

€  60

Hcm test

€  90

Pkd gen test

€  50

Lidmaatschap club

€  25

Dekgeld Kater

€  250 à € 550**

Benzine poes brengen en halen

ongeveer €70

Controle poes na bevalling

ongeveer €50

1e enting kittens

€ 30 per kitten*

( x 4= €120)

2e enting kittens

€ 30 per kitten*

( x 4= €120)

1 leucose prik

verplicht vanaf 10/2019

€ 19  per  kitten*

(x 4 = €76)

Steriliseren/castreren


+/- € 120 per kitten*

( x 4= €480)

Stambomen en formulieren

€ 17 per kitten* ( x 4= €68)

Chippen en registratie€

€60 per kitten* ( x 4= €240)

Ontwormen moeder en kittens

€  90

Kattenbakvulling

€  100

Voeding

€  300

SubtotaalOng.

+/- 3519 euro

prijs per kitten

€3519 : 4 = €879,75 /kitten

**Dekgeld kater? Inderdaad, meestal laten wij onze poezen dekken door één van onze eigen katers, doch onze heren wensen ook te eten en de nodige verzorging te krijgen, als ook de nodige preventieve testen. En dit allemaal samen kost meer dan het bedrag dat in rekening werd gebracht in de kolom.

Een kater doet dan ook meerdere dekkingen per jaar, waardoor het bedrag kan verminderd worden. Meer info over onze heren vindt u op de kater pagina.

Deze prijzen zijn berekend op een nestje van vier kittens,

zijn er meer kittens dan stijgen ook de kosten met *;

Hier is ook geen rekening gehouden met onvoorziene kosten zoals keizersnede, ook niet met dierenartsenbezoeken. Want als er iets niet loopt zoals het hoort met onze  lieverds komt de dierenarts onmiddellijk kijken wat er  aan de hand is.

Deze kosten worden uiteraard niet doorgerekend, maar je moet ze er wel bij rekenen.

Er wordt ook niets gerekend voor alle tijd die wij aan de kleintjes besteden om er aangename en sociale huisgenootjes van te maken,

het is tenslotte onze hobby.

Prijsberekenig voor een (zwerf)kitten dat met de fles wordt opgevoed

watte schijfjes

€20

onderleggers

€20

Royal Canin Baby melk

€15

Royal Canin Mother & Babycat

€32

Baby Paté

€17

Royal Canin Babycat Instinctive

€59

Castratie/sterilisatie

€120

inenting afhankelijk van leeftijd 1 tot 3 prikken /kitten  + 

€61 

1 leucose

( verplicht vanaf 10/2019)

€19

totaal voor 1 kitten

€363

(- €13 voor vergeten kosten?)

wat hebben wij nodig, hoeveel  en wat kost het allemaal?

Een kitten dat bij ons toekomt wordt eerst en vooral gewogen, van een stamboomkitten kennen we de geboorte datum, van HTKittens moeten we dat bepalen aan de hand van het gewicht. Het volgende is de planning nakijken om te weten hoeveel flesjes ze krijgen en hoeveel er in een flesje mag zijn. Want raar maar waar, teveel is dodelijk voor zo'n kleine uk. Meestal beginnen ze met 12 flessen/24 uur van 2 ml, en ja ook 's nachts loopt de klok door ( en de wekker roept). Na de fles heeft een kitten massage nodig om zijn behoefte te kunnen doen, daar gebruiken wij wattenschijfjes voor, die zijn klein, zacht en nemen veel vocht op. Urine is meestal geen probleem, mest maken is moeilijker en vraagt soms veel geduld. Indien er meer dan 1 kitten is stimuleren ze elkaar soms, vandaar dat we een onderleger gebruiken om onder de kittens te leggen. Een kitten ligt uiteraard graag warm en zacht, dus onder de onderlegger licht een warmte element en een zacht dekentje, en een knuffel wordt er ook bijgelegd. Daar wij zelf ook onze poezen hebben, moeten deze kittens afgeschermd worden, dus hebben wij een soort “couveuse” doch de lucht moeten kunnen circuleren, dus het mag ook niet te veel afgesloten zijn en ze moeten dicht bij de hand staan, want eerlijk is eerlijk, overdag is dit een heel leuk werkje, maar ’s nacht om 2 , 4 en 6 uur denk ik er soms anders over.  Na een 3 tal weken verlaten ze hun “couveuse” en beginnen de kleintjes vast voedsel tot zich te nemen, en dat gaat ook niet vanzelf. We beginnen met een beetje op onze vinger en stoppen dit in hun mondje, met een beetje geluk  beginnen ze na een 3 tal dagen zelf uit het bordje te eten. De fles blijft hier nog steeds noodzakelijk. Ten eerste, om voldoende voeding te krijgen. In de 2de plaats, en zeker niet minder belangrijk, om de zuigbehoefte te bevredigen. Vanaf dan begint ook de zindelijkheidstraining, dat valt bij kittens nogal mee. We beginnen met veel kleine bakjes, ze verminderen en vergroten tot ze op de grote bak kunnen, tegen dan zijn ze alweer een week of 6 à 7 jong. Ze gaan ook meer en meer op verkenning in huis en ze beginnen korreltjes te eten. Duidelijk beginnen en dan vooral omdat ze het leuk vinden om iets hard aan hun tandjes te voelen, want nat voer krijgt de voorkeur, en ook hier komt verandering in. Tegen de tijd dat ze 10 weken zijn wordt dit stilletje afgebouwd, zodat we zeker zijn als ze op 14 weken verhuizen, ze voldoende eten.

Alle kittens die bij ons in huis komen blijven tot ze 14 weken zijn, ze zijn tegen dan 3 X ontwormd, 3 X ingeënt, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

U begint hopelijk te begrijpen dat dit veel tijd en geduld van ons vergt. Dus AUB stop er mee om er vanuit te gaan dat wij onze kittens gratis laten vertrekken. Ons werk en onze tijd zijn al gratis, doch onze leveranciers en dierenarts hebben graag dat wij de rekening betalen!!!!

Een flessenmoeder wordt voornammelijk door liefde gedreven en dan vergeet ze hier en daar al eens iets dat eigenlijk wel gerekend zou moeten worden. Bij het maken van de rekening werd vergeten dat kattenbakvulling, elekriciteit, water,  verzorginguren, consultatie van en vervoer naar de dierenarts, ontworming en preventieve ontvlooing, oog/oor/vachtverzorging, verwarming, verzorging van de leefomgeving, onderhoudersprodukten en materialen, vervolgvoeding,…. enzoveel meer "normale dingen" ook gerekend zou moeten worden. Maar ach ik weet het niet meer, teveel om op te noemen staat er nog niet bij.

Wat kost een herplaatsing en waarom gebeurd een herplaatsing?

De vaste kost voor een herplaatsing, bij ons op de cattery is altijd, de dierenartskost voor de sterilisatie/castratie, de chip en de registratie van het dier, met meerprijs volgens ras. Er wordt geen meer prijs voor hun titel gevraagd.

Geen van onze dieren komt in aan merking voor een herplaatsing zonder eerst te zijn gesteriliseerd/gecastreerd en voldoende te zijn hersteld.


Brits Korthaar

Brits Halflanghaar

Schotse Fold

Highland Fold

+ 1 jaar

€700

€800

€800

€900

2/3€ jaar

€600

€700

€700

€800

4/5 jaar

€500

€600

€600

€700

+5 jaar

€400

€500

€500

€600

+7 jaar

€200

€300

€300

€400

Voor dieren die België verlaten komt er een extra kost van €60 voor extra inentingen!