gezondheid

Cattery Van Den Boterhoek

Voor vrijblijvende informatie bel;      0494/693779  

 of mail ons 

cattery.vandenboterhoek@hotmail.com

HK20406027

BE08 1078 0240

Brits Korthaar,

Brits Halflanghaar,

Schotse Fold  & Highland fold

Wist je dat...?

gezondheid

                                                            Eest en vooral dit is geen vervanging van uw dierenarts, zij/hij blijft de eerste en de

                                                            best geplaatste persoon om uw oogappel op medisch gebied te helpen!!!!!!!!!

                                                            Het zijn enkel enkele handige hulpjes en weetjes, ik geef er ook geen garanties bij,

                                                            ik ontvang ze zelf van derden.

                                                           *…het noodzakelijk is dat de kat altijd water beschikbaar heeft… was bij voorkeur alle dagen het kommetje af en voorzie de kat dan van vers drinkwater. Echter, niet alle katten houden van de chloorgeur die in leidingwater (kraan) zit, men kan het kommetje dan bijv. vullen met water uit flessen, of zowel een kommetje met leidingwater beschikbaar zetten alsook eentje met fleswater. Veel katten hebben de neiging om te weinig te drinken, en dit kan voor problemen zorgen… vooral bij katers kan zich dat gaan uiten in blaasgruis e.d., voldoende drinken is heel gezond en zorgt voor een goede werking van de nieren.

*…men een kat beter geen gewone melk geeft… deze bevat namelijk een hoog percentage aan lactose, en is dus

niet echt geschikt voor katten omdat een kattenmaag lactose niet goed kan verteren, vaak met spijsverteringsproblemen en diarree tot gevolg. Het is dan ook een fabeltje dat katten melk "moeten" drinken.  Wil men de kat toch graag af en toe verwennen met een beetje melk, kies dan bijvoorkeur voor "kattenmelk"… deze melk is sterk gereduceerd en ontdaan van de lactose, daarnaast bevat deze melk een verhoogd taurine-percentage, en taurine is dan weer erg belangrijk in de voeding van katten. Deze melk  is dus ideaal voor katten, en is verkrijgbaar in zowat alle dierenwinkels.

*…het niet verstandig is om katten rauw- (of ondoorbakken) varkensvlees te geven… omdat katten en honden erg gevoelig zijn om door varkensvlees "Aujeski" op te lopen (dodelijke virusziekte). Geef als alternatief dan liever een stukje gekookte kip of zo.

*…met betrekking tot de niesziekte heeft iemand van een  collega geleerd om te werken met Eucalyptus olie. 3 druppels op een papiertje op de radiator. Dat verdampt en maakt de bovenste luchtwegen open, bovendien werkt het zuiverend van de lucht en neemt het virus weg. Je mag het  paar keer per dag doen, niet teveel want dan krijgen ze geen lucht meer. Wij zelf doen het in zo’n draaiende geurverspreider,  leuk extraatje je hele huis geurt dan ook lekker naar Eucalyptus(als je van de geur houd natuurlijk).


Verder zou ik zeggen geniet samen met je schat(ten) van het leven,

 

en je weet het;

 

 

Heb je ook nog leuke of interessante weetjes,

laat het ons weten en we vermelden ze er graag bij.

Chipnummer opzoeken; www.catid.be/nl